DEVIN грабна три призови награди в деветото издание на годишния конкурс

...
DEVIN грабна три призови награди в деветото издание на годишния конкурс
Коментари Харесай

Устойчиви проекти на DEVIN получиха отличия в три категории на годишните награди на b2b Media


DEVIN сграбчи три призови награди  в деветото издание на годишния конкурс b2b Media Annual Awards 2023, който отличава фирмите в областта на корпоративната обществена отговорност, иновативността и устойчивото държание.

Лидерът на пазара на минерална и изворна вода справедливо завоюва първо място в категория „ Социално-отговорна акция “ за узаконяването си като B Corp  и напъните, които поставя, с цел да подкрепя трансформацията на бизнеса в действие за положително. Сертификатът B Corp™ е най-високото отличие в света за фирмите, които следват пътя на резистентност и отговорност към света, а придвижването B Corp™ (Benefit Corporation) следва задачата да трансформира метода, по който бизнесът взаимодейства с обществото и околната среда, с цел да води трендовете към непрекъснато стабилно мислене и държание.



„ B Corp™ ни дава опция същински да се свързваме с хора, с които мислим еднообразно и споделяме едни и същи полезности и вярването, че ние, тук и в този момент, можем да създадем разлика. Благодарни сме на b2b Media за високото отличие, тъй като то ни оказва помощ да осъществим част от задачата си като корпорация за положително – а точно да споделяме своя опит и да разпространяваме тази международна общественост, нейните правила и критерии за оценка. И по този начин да вдъхновим и насърчим други български компании да поемат по този път “, показа Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване и качество “ в „ Девин “ ЕАД.



Второто отличие DEVIN получи в категория „ Образователна концепция “  за взаимна самодейност с Българско придвижване „ Син байрак “ за огромно въвеждане на екообразованието в българските учебни заведения под надпис „ Влез в зеления кръг “.  Инициативата е подчинена на задачата да построи най-голямата мрежа от „ Екоучилища “ на Балканите и се разпростира с поддръжката на МОН и Министерство на околната среда и водите.



„ Инициативата „ Влез в зеления кръг “ ще продължи и през новата образователна година. Основната ѝ цел е разширение на Програма „ Екоучилища “ в България и налагането ѝ като основа за стабилно развиване в учебните заведения. Нашият зелен кръг е отворен за всички. В него са добре пристигнали всички деца, които носят българската природа в сърцето си и милеят за околната среда, както и всички възрастни, на които не е безразлично какво бъдеще завещават на децата си, “ сподели Рени Ананиева, бранд управител DEVIN Изворна, при приемането на премията.

Юбилейната самодейност „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ бе наградена в категория „ Кампания с идея “. През 2022 година, във връзка своя 30-годишен празник, DEVIN подкрепя реставрацията на 30 публични чешми с минерална и изворна вода в цяла България в партньорство с Националното съдружие на общините с грижа за запазване на природата и традициите и връзката им с локалните общности.  

 

„ Приемаме доверието, което потребителите имат в нас към този момент 30 години, като огромна отговорност. Вярваме, че е наш дълг да върнем на природата и обществото това, което ни дават, като възраждаме традициите, демонстрираме почитание към бъдещето и възпитаваме посредством персонален образец. Благодарение на самодейността „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ успяхме да възстановим една забравена традиция, само че и да съхраним чешмите за публично прилагане за идните генерации “, показа Рени Ананиева.

Конкурсът b2b Media Annual Awards към този момент девет години отличава най-хубавите и устойчиви на компликации компании, техните новаторски стратегии, планове и тактики, както и напъните, които поставят в грижа за обществото и чиновниците си.

===

 

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.   

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР